Imprint shuttleworth-prestasie

By December 15, 2020Uncategorized

 

Die Suid-Afrikaanse programmeer-multi-magnaat Mark Shuttleworth is blykbaar R250 miljoen ($ 22 miljoen) toegestaan ​​- met premie – deur die Supeme Court of Appeal van Suid-Afrika ná die aanvaarding van die Suid-Afrikaanse Reserwebank, na ‘n vertraagde geveg in die hof oor ‘n handelsbeheerriglyn dat het ‘n verlofvraag van 10% gedwing op hulpbronne wat na hervestiging gestuur is.

In 1995 stig Mark Shuttleworth Thawte, ‘n gevorderde organisasie vir goedkeuring en webveiligheid. Hy het dit vier jaar na die feit in 1999 vir R3,5 miljard aan Verisign verkoop – gewoonlik op daardie stadium $ 575 miljoen. Hy was net 26.

In 2001, slegs twee jaar na die verkoop van sy organisasie, het Shuttleworth na die Isle of Man in die Verenigde Koninkryk gemigreer, en in 2009 het hy gekies om al sy hulpbronne te verhuis – ongeveer 300 miljoen dollar op daardie stadium, saam met hom. Hoe dit ook al sy, Suid-Afrika, bekend vir sy beperkings op kapitaalontwikkelings (spesialiste dwing gewoonlik ‘n vraag van 10% verlof op hulpbronne wat op ontheemding verhandel word), het Shuttleworth uitgereik. Die Suid-Afrikaanse Reserwebank het hom met ‘n tol van R250 miljoen ($ 30 miljoen op daardie stadium) geslaan – ‘n plig wat die hooggeregshof in Pretoria op hom afgedwing het. Die bank se spesialiste het gewaarborg dat die tol beskerm word, met verwysing na spesifieke fragmente van die Suid-Afrikaanse Wet op Geldeenhede en Uitruilings 9 van 1933 en beweer dat die plig nie ‘n ontoelaatbare uitoefening van geldelike mag is nie, maar eerder ‘n metode vir die beheer van kapitaalstygings en die bevordering van volskaalse finansiële ontwikkeling in die uitslag van die wêreldwye monetêre onbestendigheid van 2008.

Shuttleworth, wat gegrief was oor die betaling van ‘n buitensporige geheel om sy middele oor die rand te kry, het geëis dat ‘n paar kenmerke van die huidige handelsstelsel onwettig was en het daarom ‘n aansoek by die hooggeregshof in Pretoria gestuur om vergoeding van sy $ 30 miljoen te vergoed. Hy het ook probeer om die Wet op Valuta en Wissel, die Valutabeheerregulasies en twee Valutabeheer-omsendbriewe van 2003 as onwettig en ongeldig te verklaar.

Shuttleworth het ‘n mate gevorder. Die hooggeregshof in Pretoria wou nie die vergoeding van sy bates organiseer nie, maar dit het die reëlings van die Wet op Valuta en Beurse en die Valutabeheerregulasies onwettig afgeskakel.

Nie heeltemal tevrede met die uitspraak van die hooggeregshof nie, het Shuttleworth die saak na die hooggeregshof geneem, wat sy saak in Augustus verhoor het.

Leave a Reply